Informare securitate online

Informare securitate online

Acordati o deosebita atentie la riscurile de frauda in mediul on-line:

✅ Sa fiti atenti la site-urile accesate (in special cele care promit castiguri atractive intr-o perioada scurta de timp) si care solicita date personale, datele de pe card, codurile de conectare la aplicatia George sau codurile de securitate sau autorizare a tranzactiilor.

✅ Sa NU va lasati pacaliti si manipulati de catre “brokeri sau manageri de investitii” care promit castiguri financiare importante sau atragatoare in schimbul divulgarii datelor personale sau bancare, datelor de pe card, codurilor de securitate (PIN, OTP, QR) sau prin accesarea unor link-uri indicate de acestia.

✅ Sa NU permiteti accesul la distanta, prin diverse aplicatii, la dispozitivul utilizat pentru operatiuni bancare (telefon, tableta,calculator) unor persoane necunoscute, sa NU instalati aplicatii la cererea acestora si sa NU transmiteti acestora userul si parola de logare sau codurile de access la aplicatia George si sa NU divulgati codurile de securitate generate de aplicatie pentru autorizarea platilor, indiferent de motivul invocat de acestia.

✅ Sa NU dati curs solicitarilor primite prin email sau telefon (SMS, WhatsApp) prin care li se cere accesarea unor link-uri si transmiterea datelor personale (telefon, CNP), datelor de pe card (numar card, data de expirare, CVV), codurile de autorizare, userul si parola de conectare la aplicatia George sau eToken.

Tipologii de inselaciuni on-line:
Acordati o atentie deosebita cu privire la riscurile de inselaciuni in mediul on-line:

✅ Sa folositi o parola puternica secreta la e-mail pentru a se proteja impotriva fraudatorilor care vor sa obtina acces la corespondenta electronica dintre un client si un partener de afaceri.

✅ Sa verificati schimbarea contului IBAN cu partenerul de afaceri, printr-un alt canal de comunicare (telefonic) inainte de efectuarea sau procesarea platii.

✅ Sa nu accesati linkuri transmise de potentiali cumparatori.

✅ Sa pastrati datele cardului secrete.

✅ Sa nu divulgati nimanui numarul cardului, CVV, codul PIN sau coduri de coduri de autorizare a tranzactiilor in mediul online.

✅ Sa evitati interacțiunea online cu persoanele care se recomandă drept “consultanti financiari” și promit castiguri financiare peste noapte prin intermediul “investitiilor avantajoase” (de exemplu, achizitia de monede virtuale).

Comuna Beclean (online)

Comments are closed.